Hvor mye vet du om barns refleksvester?

- Sep 23, 2019-

Hvor mye vet du om barns refleksvester?Barns sikkerhet er av største viktighet. Barns sikkerhet er helt avgjørende når foreldre ledsager barna sine til skolen og når lærerne fører barna sine på korte turer. Klær med høy synlighet er en av de mest effektive måtene å sikre sikkerhet og gi trygghet for foreldre og lærere. Men forstår du virkelig barnets refleksvest? Denne artikkelen vil introdusere foreldre og lærere informasjon om klær med høy synlighet og viktig informasjon om barnegruppen.

Europeiske standarder: Fra 2013 er europeiske standarder for klær med høy synlighet oppdatert. Den nye ISO EN 20471-standarden har tre separate kategorier som indikerer synlighet.

Nivå 1 - Minimum sikt, generelt brukt på buksene, sys en reflekterende stripe på 5 cm på buksebuksene. Når de brukes med en klasse 3-jakke, blir disse buksene nivå 3.

Nivå 2 - Det mellomliggende synlighetsnivået, vanligvis synlighetsnivået til en refleksvest. Vesten plasseres to ganger i uken eller et 5 cm refleksbånd, og et langsgående 5 cm refleksbånd plasseres på begge skuldre. Nivå 3 - Det høyeste nivået av synlighet. Klær i høy synlighet på nivå 3 vil ha to 5 cm reflekterende bånd rundt kroppen, armer og skuldre.

Når du bestemmer deg for de mest passende klærne med høy synlighet for et barn, er det best å vite hvilken klasse som passer dine behov.

Valg av forskjellige farger: Barns refleksvester har forskjellige fargealternativer. Hver farge brukes vanligvis til et annet formål. Når du er til sjøs eller i elven, velger du vanligvis en oransje refleksvest fordi fargen står i sterk kontrast til havets blå og grå.

I tillegg velger ridebarn generelt rosa, fordi en slik spesiell farge sjelden vises i naturen, kan være i skarp kontrast med mange landskap. Imidlertid er gult den vanligste fargen fordi den har den største kontrasten i de mest varierte miljøene og derfor er den vanligste og mest brukte fargen.

Etter undersøkelser er faktisk mennesker som har refleksvester mer iøynefallende enn de som ikke har på seg. I samme miljø kan to personer identifiseres tre sekunder i forveien. Å ha refleksvest er veldig viktig når barna våre vandrer i potensielt farlige områder.