Vær synlig. Reflekterende klær

- Feb 24, 2020-

Vær synlig, ikke bare på veien. Reflekterende klær


Sannheten er at du ikke kan få for mye. Vi ønsker å fokusere på bruk av varselklær som brukes av fagfolk, varehus og lastebilsjåfører. Sosiale bevegelser som fremmer bruk av reflekterende elementer av barn og voksne har en lang historie.Slike klær øker synligheten vår om natten og dagen. De brukes i mange situasjoner: på veien, i et lager, i en logistikkterminal-uansett hvor kjøretøystrømmen øker, eller når risikoen for å bli knust er spesielt høy.


Reflekterende klær kategori (klasser) og risikonivå


Design og produksjon av reflekterende klær er delt inn i tre kategorier -3, 2 og 1. Kategori 3 er den høyeste. De mest synlige klærne (kategori 3) er best egnet for arbeid knyttet til høyrisikoarbeid som knuses på veien (for eksempel sikrer kategori 3 reflekterende klær at sjåføren kan bli funnet i en avstand på 300 meter. For sjåfører Dette er tilstrekkelig avstand til å reagere på riktig tidspunkt for å unngå kollisjoner. Reflekterende vest i kategori 2 sikrer et synsfelt på opptil 150 meter.


Reflekterende klær er standard på kjøretøy, varehus og brygger


Dette betyr at å sette vesten i bagasjerommet eller ADR-settet ikke er den beste ideen. I tilfelle av et kjøretøy sammenbrudd eller en ulykke på veien, har man huske på at i disse tilfellene blir vi ofte tvunget til å forlate kjøretøyet raskt og ta visse tiltak i nærheten av økt biltrafikk. Det er også en god idé å utstyre alle passasjerer i bilen med vester.


Motorveier og motorveier er imidlertid ikke de eneste stedene som kan utgjøre fare. Transportvarehus og logistikksentre håndterer også store mengder ulike kjøretøy. Som sådan anses de å være områder der risikoen for ulykker øker. Bruken av reflekterende klær på disse stedene bør være en standard.


Reflekterende klær (kategori 2) må brukes i alle Raben Group-varehus. Dette er et resultat av en overføringsoperasjon der intern trafikk er svært transportert og utvekslet. Det bør for eksempel løses at en kollisjon med gaffeltruck kan være like alvorlig som en trafikkulykke.


Europeiske standarder garanterer sikkerhet.


Sørg for at ulykkesrisikoen elimineres med minimal sikkerhet. Sikre trygge arbeidsforhold, og dermed øke effektiviteten. For å sikre at de reflekterende klærne vi bruker er synlige på avstand, må du kontrollere at det er i samsvar med den europeiske standarden EN 20471: 2013.


Sertifiserte profesjonelle klær kan bruke tre farger av fluorescerende bakgrunner: gul, rød og oransje-rød, og standarden definerer deres lysstyrke (lysstyrke) faktorer. Minstebredde på reflekterende materiale er 50 mm, og hvor mange reflekterende bånd som brukes, avhenger av kleskategorien.


Når du kjøper reflekterende klær, vær oppmerksom på om produktet er produsert i samsvar med de ovennevnte standardene eller ISO-standarden 13688: 2013.


Piktogrammer og antrekk


Hieroglyfene med nummererte vester indikerer kleskategorien (1,2,3). Vedlikeholdspiktogrammet angir antall vaskesykluser som er tillatt (i dette tilfellet 25), hvorav varen vil miste sin reflektivitet. Reflekterende plagg kan ordnes i mange konfigurasjoner. For eksempel utgjør en klasse II-vest koblet til bukser av samme klasse en komplett klasse III-drakt. Situasjonen er for eksempel lik når vi parer en klasse II-vest med en klasse I-bukse. I sin tur vil en klasse II reflekterende jakke og en klasse II reflekterende jakke danne en klasse II-dress


Den første er sikkerhet


Vi forteller oss ofte, spesielt når vi er erfarne ansatte, er det ikke noe dårlig for oss. Tross alt er vi fullt klar over vår ekspertise, og vi har vært vitne til mange ofte svært farlige hendelser, så vi vet hvordan, men problemet er at selv om vi stoler på vår konsentrasjon og evne, kan vi ikke garantere andre. Arbeid i industrianlegg er alltid forbundet med økt risiko. Derfor må vi gjøre sitt ytterste for å minimere risikoen for ulykker. En av de grunnleggende elementene for å sikre en komfortabel jobb er reflekterende klær.